Omscholen via Opstap

Chardley

Omscholen tot schilder
Breng je carrière aan het rollen!

Vastgoedonderhoud heeft de toekomst en biedt jou verschillende uitdagingen om in te stromen en door te groeien. Heb jij altijd al de stap willen maken naar een uitdagende baan waar jouw technisch inzicht, handige vaardigheden en de passie om dingen weer mooi te maken allemaal samenkomen?

 Zit je niet meer op je plek in je huidige baan, heb je momenteel geen werkgever of staat jouw baan vanwege de economie op het spel? We bieden jou een versneld omscholingstraject naar een toekomst in vastgoedonderhoud. We leiden je op bij een locatie van Schildersvakopleiding in samenwerking met een arbeidsbemiddelaar en plaatsen je bij een van onze aangesloten leerbedrijven.

Chardley

Hoe werkt het omscholen?
“Dan past de switch naar vakschilder”

Binnen het vastgoedonderhoud zijn er diverse mogelijkheden. Ligt jouw passie in het maken van dingen, dan past de switch naar vakschilder, glaszetter, straler, spuiter of bijvoorbeeld timmerman.

Nadat je je contactgegevens hebt achtergelaten, wordt je gebeld voor een intake. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar jouw wensen en welk traject er mogelijk goed bij jou past. Voor de meeste trajecten doen we eerst een bekwaamheidstest. Daar wordt gekeken naar hoe goed jouw huidige skills zijn en hoe snel we je kunnen opleiden.

En dan? Als er genoeg aanmeldingen zijn, starten we een opleidingstraject bij de Schildersvakopleiding bij jou in de buurt. Afhankelijk van het betreffende traject leer je de basisvaardigheden die je nodig hebt om aan de slag te kunnen.

Marjo
Marjo

In max 10 weken opgeleid
“Dan loop je een aantal weken mee bij het bedrijf”

De duur van de verkorte en vooral praktisch opleidingen is maximaal 10 weken, inclusief 3 weken stage. Ben je ‘geslaagd’ dan ontvang je een officieel diploma of deelcertificaat op mbo-niveau

Na de opleiding succesvol te hebben afgesloten, gaat een adviseur van Opstap voor jou op zoek naar een geschikt leerbedrijf. Het schildersbedrijf is altijd een erkend leerbedrijf dat jou goed kan begeleiden. Dan loop je een aantal weken mee bij het bedrijf, zodat je ook in de praktijk de belangrijkste vaardigheden leert (en natuurlijk je nieuwe collega’s leert kennen). Daarna krijg je eerst een arbeidsovereenkomst van minimaal 6 maanden bij Opstap. Ben je zelf in contact gekomen via een leerbedrijf in de regio, dan houden we daar rekening mee bij de plaatsing.

Eric
Eric

Een veel gestelde vraag is:
“Hoeveel ga ik verdienen tijdens de opleiding.

Dat is afhankelijk van je situatie. Ben je momenteel werkloos, dan hou je je uitkering van het UWV of gemeente tijdens de opleiding. Switch je van je huidige baan naar dit traject, dan is de opleiding weliswaar kosteloos, maar je ontvangt tijdens de opleidingsdagen geen salaris. Vanaf het moment dat je bij een leerbedrijf gaat werken, ontvang je salaris volgens de cao SAVG de hoogte ervan is afhankelijk van je leeftijd en ervaring.

Is dit ook wat voor jou?
Lees hier de meest gestelde vragen

Voor wie is dit opleidingstraject aantrekkelijk?

Dit opleidingstraject is aantrekkelijk voor zowel zij-instromers als uitkeringsgerechtigden (WW, Wajong, Bijstand etc.)

Wat onderscheidt dit opleidingstraject van reguliere opleidingen?

Dit opleidingstraject is verkort en praktisch gericht en dus aantrekkelijk voor mensen die daarna snel aan het werk willen.

Waar bevinden zich onze opleidingslocaties?

Over heel Nederland verspreid zijn zo’n dertig Schildersvakopleidingen gevestigd. Opstap werkt voor wat betreft de opleidings- of leerwerktrajecten altijd samen met deze vakscholen.

Wat zijn de kosten en vereisten?

De trajecten worden volledig door Opstap gefinancierd. Kandidaten worden eerst door middel van een inzetbaarheidstest getest op geschiktheid om het leerwerktraject te kunnen volgen.

Welk salaris kan ik verwachten tijdens mijn stage?

Na afronding van het traject wordt je qua salaris ingeschaald in de CAO Schilders, Afwerking, Vastgoedonderhoud en Glaszetten bij een van onze opdrachtgevers. Jaarlijks wordt jouw uurloon verhoogd.

Hoe groot zijn de klassen?

Praktisch gezien streven wij naar klassen van 8 tot maximaal 10 kandidaten.