Personeel via Opstap?

Zoek jij personeel?
Wij helpen graag!

Bij Opstap kunnen wij ondanks de personeelstekorten nog steeds nieuwe instromers leveren. Het gaat hierbij om mensen met een uitkering (o.a. WW, Wajong, Bijstand – statushouders -) als zij-instromers (op zoek zijn naar een geheel nieuwe uitdaging) en ZZP’ers die zich bij Opstap melden. Opstap is al sinds 2016 succesvol met het omscholen (via eigen leerwerktrajecten uitgevoerd bij de regionale vakscholen) en bemiddelen van geschikte kandidaten binnen de diverse branches. Zelfs als kandidaten geen ervaring hebben, bieden wij mogelijkheden voor praktische en verkorte omscholing, inclusief stage en het duurzaam bemiddelen naar een nieuwe baan.

Groep

Is dit wat voor uw bedrijf?
Lees hier de meest gestelde vragen

Hoe kan mijn bedrijf vacatures aanmelden bij Opstap om personeel te vinden?

De snelste weg? Neem contact op met de adviseur in uw regio (zie informatie-tab ‘Ons team’).

Biedt Opstap ondersteuning bij het vinden van personeel in specifieke functies of branches?

De eerlijkheid biedt te zeggen, dat het vinden van vaklieden tegenwoordig beperkt is vanwege de u bekende personeelstekorten. Er dus geen garantie in deze! Toch kunnen zich vanuit ons uitgebreide en landelijk netwerk (bouw breed) vaklieden, waaronder ZZP’ers, aandienen, die op zoek zijn naar een andere werkgever.

Welke soorten kandidaten kan mijn bedrijf verwachten via Opstap?

Gezien de personeelstekorten is het vinden van een vakman op zoek naar werk uiteraard beperkt. Opstap investeert daarom al jaren in nieuwe instroom., zoals zijinstromers (op zoek naar ander werk) en uitkeringsgerechtigden, zoals statushouders. Door onze vooral praktisch gerichte leerwerktrajecten leren wij hun de basisvaardigheden (o.a. schilder, stukadoor, tegelzetter, installatie- of elektromonteur). Ook bedient Opstap de markt met ervaren ZZP’ers en kunnen zich altijd vaklieden aandienen die ergens anders werk zoeken.

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van Opstap voor het vinden van personeel?

Opstap rekent geen selectiekosten voor het vinden van personeel. In de meeste gevallen gaan werkzoekenden eerst in dienst van Opstap. Na verloop van tijd kunnen bedrijven ervoor kiezen om betreffende kandidaat uiteindelijk zelf in dienst te nemen.

Hoe kan ik meer informatie krijgen over de vacatures en omscholingsmogelijkheden die Opstap aanbiedt?

De snelste weg naar deze informatie is contact opnemen met de adviseur in betreffende regio (zie informatie-tab ‘Ons team’).

Hoe verloopt het proces van matching en plaatsing van kandidaten bij mijn bedrijf via Opstap?

Onze adviseur neemt met u contact op voor een kennismakingsgesprek. Gaat de kandidaat bij u aan het werk, dan komen hij/zij eerst een afgesproken periode onder contract bij Opstap en wordt er een inleencontract (aantal uren, tarief e.d.) met u overeengekomen. Onze adviseur blijft te allen tijde beschikbaar voor begeleiding en overleg.

Als wij zelf een kandidaat binnen ons eigen netwerk vinden, kunnen wij hem of haar eerst een periode via Opstap laten inlenen?

Dit is een veel gebruikte optie. Later kan alsnog worden bepaald of betreffende kandidaat bij ú in dienst gaat.