“Werken bij Opstap”

Zoek jij werk?
Wij helpen je graag!

Er zijn meerdere categorieën als het gaat om werkzoekenden. Er zijn vakmensen en mensen die vanuit achterstand op de arbeidsmarkt (uitkering of bijstand) door ons worden omgeschoold. Maar ook mensen die heel ander werk zoeken (zij-instroom) en ZZP’ers die zich willen verbinden aan Opstap.

Ben jij opzoek naar een nieuwe uitdaging dan ben je bij Opstap aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in het omscholen, begeleiden en bemiddelen van (vak)mensen zoals jij, bij bedrijven binnen de diverse branches in de Bouw en Techniek. Heb je geen ervaring, geen probleem, wij bieden diverse mogelijkheden voor praktische en verkorte omscholing én bemiddeling naar de arbeidsmarkt. Bij Opstap helpen we je graag naar een nieuwe toekomst.

Eric

Is dit ook wat voor jou?
Lees hier de meest gestelde vragen

Welke soorten functies biedt Opstap aan voor werkzoekenden in de bouw, techniek en schilder branche?

De functies die wij aanbieden zijn onder andere: schilder, timmerman, stukadoor, tegelzetter, installatie- en elektromonteur.
Staat de gewenste functie er niet bij, neem dan contact op.

Hoe kan ik me aanmelden als werkzoekende bij Opstap voor omscholing?

Ga naar “Omscholen” en vul daar het formulier in voor de Vakopleiding of Nimeto.

Welke ondersteuning en begeleiding biedt Opstap tijdens het omscholingsproces en bij het vinden van werk?

Opstap begeleidt zijn kandidaten van begin tot het eind (aan het werk), met eventuele job coaching, bij- of omscholing, voor zover nodig.

Wat zijn de vereisten om in aanmerking te komen voor omscholing en plaatsing via Opstap?

Ervaring is niet vereist. Iedereen kan zich laten omscholen of een nieuwe carrière beginnen in de bouw. Wel is het van belang dat kandidaten enig technisch inzicht hebben en voldoende gemotiveerd zijn om het leerwerktraject te volgen.

Worden de kosten voor omscholing en training gedekt door Opstap of andere instanties?

Mensen met een uitkering (UWV of gemeente) kunnen kosteloos worden (om)geschoold. Bij zijinstromers (van werk naar werk) wordt bekeken uit welke subsidies en opleidingspotjes kan worden geput om het scholingstraject alsnog te financieren. 

Hoe lang duurt het gemiddeld voordat ik geplaatst kan worden bij een werkgever na mijn aanmelding bij Opstap?

Voor vakmensen en ZZP’ers geldt uiteraard dat zij direct bemiddeld kunnen worden. Uitkeringsgerechtigden en zij-instromers volgen een omscholingstraject wat minimaal 4 tot maximaal 7 weken (afhankelijk welke vakschool en exclusief 3 weken stage) in beslag neemt, voordat er bemiddeld wordt naar een baan.

Biedt Opstap ook mogelijkheden voor werkzoekenden met weinig of geen ervaring in de bouw- en schildersbranche?

Juist die mensen zijn welkom voor de branche. Onze leerwerktrajecten zorgen ervoor dat men in de basis het vak leert om vervolgens in de branche bemiddeld te worden.

Hoe kan ik meer informatie krijgen over de vacatures en omscholingsmogelijkheden die Opstap aanbiedt?

De vacatures kun je vinden onder het kopje “Vacatures” op de Home-pagina. Omscholingsmogelijkheden vind je bij “Omscholen”