“Zij-instromers Da’s Handig”

Zij-instroom via Opstap
Wij creëren vakmensen!

Bent u op zoek naar gemotiveerde en talentvolle medewerkers voor uw bedrijf? Opstap biedt de markt elk jaar opnieuw tientallen praktisch geschoolde nieuwkomers. Zij staan te trappelen om in de bouwsector een nieuwe carrière te starten. Onze zij-instromers brengen frisse energie en een nieuwe kijk op zaken met zich mee, terwijl nieuwkomers vaak beschikken over unieke vaardigheden en ervaringen die waarde kunnen toevoegen aan uw team. Door samen te werken met Opstap, krijgt u toegang tot een pool van getalenteerde kandidaten die klaar staan om aan de slag te gaan in uw bedrijf. Daarnaast kunnen opdrachtgevers zich aanmelden om een stage- of leerwerkplek beschikbaar te stellen. Hiermee helpt u onze zijinstroom-kandidaten om hun vaardigheden verder te ontwikkelen en praktijkervaring op te doen. Uiteindelijk verhoogt dit de kans op doorgroeimogelijkheden en op termijn een vaste plek op de arbeidsmarkt.

Is dit wat voor uw bedrijf?
Lees hier de meest gestelde vragen

Wat zijn zij-instromers en nieuwkomers en hoe kunnen zij mijn bedrijf ten goede komen?

Om de zij-instromer of nieuwkomer na afronding van een leerwerktraject door te laten groeien naar een vaste baan en vakmanschap is de verdere ontwikkeling bij het bedrijf van groot belang. Wat betekent dat de kandidaat door goede begeleiding uit kan groeien naar een vaste baan.

Welke ondersteuning biedt Opstap aan zij-instromers en nieuwkomers tijdens het plaatsingsproces?

Opstap begeleidt de kandidaat van A tot Z wat betekent dat zelfs wanneer de kandidaat een baan heeft Opstap de begeleiding voortzet.

Hoe lang duurt het gemiddeld voordat een zij-instromer of nieuwkomer volledig is ingewerkt en productief is binnen mijn bedrijf?

De functies waartoe wij momenteel omscholen zijn: Schilder, Timmerman, Glaszetter, Allround Onderhoudsmedewerker, Industrieel Schilder, Houtrot saneerder, Straler/Spuiter en betonreparateur. (Staat uw gewenste functie hier niet bij neem dan contact op)

Welke vaardigheden en ervaring brengen zij-instromers en nieuwkomers doorgaans met zich mee?

Dit is afhankelijk van meerdere factoren en dit zal per kandidaat verschillend zijn.

Zijn er kosten verbonden aan het inhuren van zij-instromers en nieuwkomers via Opstap?

Na het leerwerktraject zijn er een aantal stageweken waarvoor Opstap een basaal tarief hanteert. Daarna komen ze 6 maanden in dienst bij Opstap en worden ze uitgeleend tegen een gereduceerd tarief.

Hoe verloopt het proces van aanmelding en selectie van zij-instromers en nieuwkomers voor mijn bedrijf?

U kunt uw bedrijf aanmelden via het formulier “Meld je aan voor zij-instroom/nieuwkomers. Een van onze adviseurs neemt dan contact op.

Welke begeleiding en training ontvangen zij-instromers en nieuwkomers nadat ze zijn geplaatst binnen mijn bedrijf?

Wij zullen vanuit Opstap te allen tijde begeleiding en scholing faciliteren voor de kandidaat in opleiding.