“Wat kunnen wij voor u betekenen?”

Onze dienstverlening
Waar we goed in zijn!

Uitzenden & Detacheren

In de dynamische wereld van de bouw- en schilderbranche is flexibiliteit essentieel. Met onze bemiddelingsservices bieden we flexibele oplossingen voor de structurele personeelstekorten. Of u nu extra handen nodig heeft voor een drukke periode of gespecialiseerde vakmensen voor een specifiek project, wij leveren de juiste kandidaten met de juiste vaardigheden. Onze ervaren adviseurs zijn gespecialiseerd in de bouw- en schilderbranche, Zij weten als geen ander hoe het werkt en kunnen samen met het bedrijf zorgen voor geschikte kandidaten. Onze kennis en ervaring zorgt ervoor dat bedrijven zich kunnen concentreren op de uitvoering van hun projecten, terwijl onze adviseurs zorgen voor de werving van de juiste mensen.

Bij langdurige projecten is het essentieel dat bedrijven kunnen rekenen op de inzet van gekwalificeerde professionals voor de langere termijn. Met onze detacheringsservice biedt Opstap die zekerheid met behulp van ervaren vakmensen met een bewezen staat van dienst in de bouw- en schilderbranche. Onze detacheringskrachten zijn gespecialiseerde vakmensen die met hun kennis en ervaring in elke team passen. Onze adviseurs spelen een belangrijke rol bij het gericht zoeken naar de meest geschikte professional voor uw project.

Zoekt u ook personeel? Klik op onderstaande button.

Werving & Selectie

Het vinden van de juiste vakmensen is tegenwoordig een uitdagende taak. De traditionele aanpak van W&S is al lang niet meer wat het was. Onze landelijke netwerken en jarenlange ervaring in de markt maken echter nog steeds het verschil. Onze adviseurs staan bekend om hun specifieke en persoonlijke aanpak als het gaat om samen met bedrijven te zoeken naar de diverse mogelijkheden en oplossingen. Door onze praktisch gerichte leerwerktrajecten (sinds 2016) hebben wij al honderden zijinstromers, inmiddels ervaren vakkrachten, in de diverse branches binnen de bouw aan werk geholpen.

Het is nog steeds verrassend te zien hoeveel talent er nog beschikbaar is. De recente landelijke social media campagne (januari 2024) van werkgeversvereniging OnderhoudNL (schilders- en vastgoedonderhoudsbedrijven) leverde Opstap zo’n 300 nieuwe contacten op van zijinstromers, die geïnteresseerd waren om via onze praktisch gerichte leerwerktrajecten te worden omgeschoold tot schilder. Inmiddels zijn bij diverse schildersvakopleidingen in totaal zo’n honderd kandidaten gestart met deze basisopleiding. Zij staan te trappelen om in de branche aan de slag te gaan en daar zich verder te kunnen ontwikkelen tot vakkracht. Uiteraard bent u, in dit geval als schildersbedrijf, daarbij hard nodig!

Zoekt u ook personeel? Klik op onderstaande button.

ZZP Bemiddeling

Als bouw- of schilderbedrijf weet u als geen ander hoe waardevol de expertise van zelfstandige professionals kan zijn voor uw projecten. Zoekt u naar ervaren bouwvakkers, gespecialiseerde schilders, wij hebben een uitgebreid netwerk van ZZP’ers die klaar staan om aan de slag te gaan. Onze ZZP-bemiddelingsservice kan u daarbij van pas komen. Met onze kennis en ervaring en onze focus op kwaliteit en betrouwbaarheid zorgen we ervoor dat u kunt rekenen op de juiste ZZP’er voor de job.

Dé slimme uren-app als u ZZP’ers aan het werk heeft!

Voor bedrijven die meerdere ZZP’ers aan het werk hebben, heeft Opstap een slimme oplossing! Meer ZZP’ers aan het werk, dat betekent in veel gevallen handmatig meerdere verkoopfacturen inkloppen en wellicht gaat het ook nog om allerlei factuurvarianten. Met de uren-app van Opstap kan dit veel efficiënter!

Zoekt u ook personeel? Klik op onderstaande button.

Zij-instroom

Bent u op zoek naar nieuwe mensen om uw team te versterken en daarbij ook eens het gebaande pad te verlaten? Informeer dan bij ons welke zij-instromers wij voor u paraat hebben. Sinds 2017 scholen, begeleiden en bemiddelen wij regelmatig gemotiveerde zij-instromers, die een carrièreswitch willen maken, naar een werkplek binnen de bouw- of schilderbranche.

Met onze ondersteuning en expertise zorgen we voor een soepele overgang en integratie van zij-instromers in uw team. Door hun diverse achtergrond en ervaring brengen zij verrassende ideeën en perspectieven mee naar de uw sector. Ontdek de voordelen van zij-instromers en versterk uw team met deze nieuwe en gemotiveerde talenten.

Wilt u ook gebruik maken van onze zij-instroom mogelijkheden?

Loonkosten berekening

Loonkosten berekening inclusief bedrijfsgerichte opslagen! Wat is het grote verschil tussen de berekening van de loontabellen van de werkgeversverenigingen (voor hun leden) en LoonkompasNL?

Het antwoord is: met LoonkompasNL kunnen bedrijven WÉL de bedrijfsgerichte opslagen 
extra opgeven. En pas dan is je loonkostenberekening écht compleet.

 • Start met het eenmalig opgeven van je eigen bedrijfsprofiel
 • Maak onbeperkt 24/7 pro forma bruto/netto loonberekeningen 
 • Loonkosten inclusief extra bedrijfsgerichte opslagen: zoals gedifferentieerde premie.     
 • Ziekteverzuimpercentage, leegloop, Arbo-kosten
 • Loonkosten: totaal en per uur én bij zowel een “kort” als “lang” contract (sectorpremie)
 • Inclusief loongebouw van diverse cao’s
 • Wijzigingen in de regelgeving, bedrijfstak en betreffende cao worden tijdig doorgevoerd.

Wilt u ook gebruik maken van LoonkompasNL? Klik op onderstaande button!

Uren App

Voor bedrijven die met meerdere ZZP’ers werken

Nadat de ZZP’er zijn uren in de uren-app van Opstap heeft vastgelegd, wordt er automatisch een verkoopfactuur aangemaakt. Voor uw bedrijf een ideale situatie! Want elke ZZP’er die voor u werkt genereert dezelfde factuurlayout en dat ook nog in XML-formaat. Voor uw administratie geldt dus dat alle verkoopfacturen van de betreffende ZZP’ers digitaal kunnen worden ingelezen in het financiële systeem!

Hoe mooi is dat? Ook voor de ZZP’er geldt deze efficiënte manier van werken.

 • Stap voor stap als volgt:
 • Uren vastleggen in de uren-app van Opstap;
 • De opdrachtgever ontvangt de urenopgave voor akkoord;
 • Er wordt automatisch een verkoopfactuur (PDF én XML) aangemaakt;
 • De verkoopfactuur gaat per e-mail naar de ZZP’er (t.b.v. de boekhouding);
 • De verkoopfactuur wordt ingelezen in het systeem van Opstap;
 • De ZZP’er wordt tijdig uitbetaald.


Voor meer informatie neem contact op met René Hoogenberk: