Omscholen bij Nimeto

Kristel

Schildersopleiding bij Nimeto
Flexibel omscholen, dat is handig!

Nimeto in Utrecht ziet zichzelf graag als creatieve ruimtemakers en daar mag een opleiding tot het schildersvak natuurlijk niet ontbreken. Met een innovatieve benadering biedt Nimeto een specialistisch opleiding aan voor aspirant-schilders, waarbij de focus ligt op vakmanschap en creativiteit.

Een opmerkelijk aspect van deze schildersopleiding bij Nimeto is de flexibiliteit die ze de cursisten bieden. De opleiding duurt totaal 16 dagen, maar het cursusprogramma is volledig flexibel in te vullen, waardoor deelnemers de mogelijkheid hebben om hun opleiding af te stemmen op hun individuele behoeften en omstandigheden. Dit houdt in dat men zelf kan kiezen hoeveel dagen per week (maximaal 4 dagen, van maandag t/m donderdag) men de opleiding wilt volgen.

Gedurende deze 16 dagen ontvangen deelnemers intensieve training en begeleiding van ervaren opleiders in de schilderbranche. Ze worden ondergedompeld in praktische projecten en leren de nieuwste technieken en trends. Daarnaast wordt er bij Nimeto veel nadruk gelegd op hands-on ervaring, het ontwikkelen van praktische vaardigheden die direct toepasbaar zijn in de professionele wereld.

Nimeto

Wat ga je leren?
Dé verkorte en praktisch ingerichte opleiding

De uitvoerende aspecten van het schilderwerk die aan bod komen zijn: Meten en beoordelen, uitvoeren van kleine reparaties aan ondergronden. Het voorbereiden van ondergronden en het beschermen en afwerken daarvan volgens geldende normen en richtlijnen.

Kennis en toepassing van:

Klimmaterialen (op hoogte werken)
Persoonlijke beschermingsmiddelen
Arbo-, milieu- en veiligheidsrichtlijnen

(Basis)kennis van:

Houten, steenachtige, metalen en kunststof ondergronden
Kleurgebruik
Materialen en middelen

Nimeto
Nimeto

Voor wie is deze cursus?

Mensen die op zoek zijn naar een heel andere of creatievere baan (zij-instromers) kunnen kiezen voor deze verkorte en praktisch ingerichte opleiding, om zich het schildersvak eigen te maken. Voorkennis en/of werkervaring is voor dit scholingstraject niet noodzakelijk. Na de opleiding ontvangt de kandidaat een MBO niveau certificaat.

Duur van de opleiding

De opleiding neemt 16 lesdagen in beslag (inclusief examen). De dagen en/of dagdelen worden in overleg gepland. Naast de lesdagen wordt er praktijkervaring opgedaan bij een erkend bedrijf.

Na aanmelding ontvang je alle benodigde informatie.

Nimeto

Is dit ook wat voor jou?
Lees hier de meest gestelde vragen

Voor wie is dit opleidingstraject aantrekkelijk?

Dit opleidingstraject is aantrekkelijk voor zowel zij-instromers als uitkeringsgerechtigden (WW, Wajong, Bijstand etc.)

Wat onderscheidt dit opleidingstraject van reguliere opleidingen?

Dit opleidingstraject is verkort en praktisch gericht en dus aantrekkelijk voor mensen die daarna snel aan het werk willen.

Waar bevinden zich onze opleidingslocaties?

De opleidingslocatie van Nimeto bevindt zich in Utrecht.

Wat zijn de kosten en vereisten?

De trajecten worden volledig door Opstap gefinancierd. Kandidaten worden eerst door middel van een inzetbaarheidstest getest op geschiktheid om het leerwerktraject te kunnen volgen.

Welk salaris kan ik verwachten tijdens mijn stage?

Na afronding van het traject wordt je qua salaris ingeschaald in de CAO Schilders, Afwerking, Vastgoedonderhoud en Glaszetten bij een van onze opdrachtgevers. Jaarlijks wordt jouw uurloon verhoogd.

Hoe groot zijn de klassen?

Praktisch gezien streven wij naar klassen van 8 tot maximaal 10 kandidaten.