De arbeidsmarkt heeft grote behoefte aan meer mobiliteit tussen banen en sectoren. Ook uitzendorganisaties helpen daarbij. Een mooi voorbeeld is de samenwerking vanaf 2020 tussen UWV en Opstap Personeelsdiensten voor het omscholen en bemiddelen van werkzoekenden, zij-instromers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Na de positieve ervaring tijdens een groot omscholingsproject met schilders (2016-2018) werken UWV en Opstap nu landelijk samen voor meer bouwberoepen.

Grafiek UWV 2021 1

De afgelopen 5 jaar zijn per jaar tientallen kandidaten vanuit de UWV, gemeentes en specifiek onderwijs in een praktijkgericht leerwerktraject opgeleid en na een stage van een aantal weken door Opstap succesvol bemiddeld naar een baan in de bouw.

De samenwerking tussen UWV en Opstap, in samenwerking met diverse regionale vakscholen, leverde ook in 2021 weer de nodige resultaten op. Totaal zijn 125 kandidaten met een uitkerings- of achterstandssituatie (zo’n 9 categorieën) door deze samenwerking aan een nieuwe baan geholpen.

Ook dit jaar zijn er weer nieuwe opleidingstrajecten gestart in Amersfoort, Zutphen en Hengelo en is er overleg met andere vakscholen (o.a. in Assen, Rotterdam en Rijswijk) om deze trajecten daar op te starten.

IMG 20220222 084705 02 met Anne

Foto: Zij-instroom traject Hengelo 2022

 

 

 

 

4 mrt 2022