opstap 10660

Dit is een positieve oproep die gaat over mensen aan het werk helpen door carrièrewissels. Deze oproep is gericht aan werkgevers, mensen met een baan, zonder baan of mensen die het risico lopen hun baan kwijt te raken. Sta op als je als bedrijf nieuwe medewerkers een kans kunt bieden, maar deel ook dit bericht als je iemand kent die opnieuw aan de slag wil gaan. Wellicht ben je het zelf wel.

Op stap naar een compleet andere baan

Recent in de media dit mooie voorbeeld: Er zijn stewardessen en stewards die nu in de zorg aan de slag gaan. De KLM is een samenwerking aangegaan met de brancheorganisatie voor de ouderenzorg om deze carrièrewissels mogelijk te maken. De mensgerichtheid en zorg die zij normaal gesproken aan reizigers geven kunnen zij prima toepassen in bijvoorbeeld een verpleeghuis of de hulpverlening in de thuiszorg. Servicegerichtheid zit namelijk in hun genen. Het is wat hen drijft en energie geeft.

Carrièrewissels voor mensen die met hun handen werken

Wij zien ook mogelijkheden voor dit soort carrièrewissels. In onze branche zijn we altijd op zoek naar mensen die goed met hun handen kunnen werken en nu mogelijk stil thuis zitten. Denk daarbij aan horeca personeel, mensen uit de evenementenbranche en standbouwers. Zij weten van aanpakken en kunnen, door middel van een omscholingstraject, bij ons aan de slag als schilder, stukadoor of een ander beroep in de (wegen)bouw. We hebben diverse succesvolle omscholingstrajecten achter de rug, door heel Nederland, om mensen opnieuw in het arbeidsproces te krijgen.

Het bedrijfsleven is aan zet

De samenwerking van de KLM met de brancheorganisatie voor de ouderenzorg geeft aan dat werkgevers verantwoordelijk zijn om initiatieven op te starten. Om nog meer mensen een kans op werk te geven roepen we ook andere brancheorganisaties en bedrijven op om dit voorbeeld te volgen. Dat is de enige manier om de toenemende werkloosheid onder controle te krijgen en terug te dringen. Er zal vooral op een andere manier gekeken moeten worden. Niet iedereen ziet dat, maar we hopen dat dit bericht hen inspireert.

Iedereen kan ons helpen met het vinden van mensen die graag met hun handen werken. Ze zijn er, maar via de persoonlijke familie- en kenniskring kun jij hen nog beter bereiken. Diverse mensen zijn inmiddels enthousiast gemaakt en opgeleid voor de diverse beroepen in de bouw. Wij hebben de faciliteiten voorhanden en kunnen kandidaten middels een korter en vooral praktisch gericht leertraject omscholen naar die toekomstige vakman of -vrouw.

Meer weten?

Ben je een werkgever in de bouw-, infra-, afbouw- of schildersbranche die extra handjes kan gebruiken en zulke leerwerk-trajecten toejuicht of heb je een geschikte kandidaat voor zo’n omscholingstraject? Neem dan hier contact met ons op.

Delen wordt enorm gewaardeerd, want alleen sámen kunnen we de werkloosheid enigszins het hoofd bieden.

13 okt 2020